Thaise Gerechten
De Thaise keuken scoort hoog op de populariteitsschaal van foodies. Geen wonder, want het combineert de meest aromatische invloeden uit China, India en Europa om heerlijke smaakexplosies te creëren. Typische ingrediënten van de oosterse keuken zijn pittige sojasauzen voor allerlei gerechten of romige kokosmelk en limoenen voor Aziatische soepen, vooral bij zeevruchten. Ook behoren currypasta's tot het repertoire: hier zorgen pepers, citroengras , kaneel en vele andere kruiden voor de onmiskenbare smaak in kleurrijke curries .
De Thaise keuken voldoet ook aan de hang naar fingerfood met spannende recepten: zomerbroodjes met bijvoorbeeld pindasaus smaken heerlijk als licht voorgerecht of hoofdgerecht. We kunnen onze creativiteit de vrije loop laten als het gaat om de vulling. mango , garnalen, wortel of babyspinazie - wat je maar wilt, is toegestaan!
Thaise recepten met kip, rundvlees en Co.
Naast vis horen ook veel recepten met kip, rund of varkensvlees op het menu van de originele Thaise keuken. Naast malse kip, gember en kaffir gaan limoenblaadjes in de klassieke Thom Kha Gai soep . Voor rode rundvleescurry met pinda's heb je maar een paar ingrediënten nodig en 25 minuten om het romig te maken. Rijst smaakt er bijzonder goed bij!Bami of glazen noodle salade altijd werk: of vegetarische met knapperige groenten en tofu , met garnalen of sappige vlees. Snel gemaakt en gewoon lekker!
Reactie plaatsen
Reacties
Hele leuke site's hebben jullie gemaakt en tevens zeer mooie Houten Olifanten, waarvan ik graag uw info zou wensen vooral van welke houtsoort ze zijn gemaakt alzo de levertijd en afmeting van los staande en ca. 40 c.m. hoog zijnde . Verneem graag na jullie welverdiende vakantie dagen in deze hectische tijd. W.S. te V. in NL.